Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2010 Kat­ri Schrö­der

Suklaatoffeet

Nosta korkeareunaiseen kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja siivilöity kaakaojauhe. Kuumenna ainekset ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut...

20–25 kpl

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl so­ke­ria

3 rkl ruo­ko­so­ke­ri­sii­rap­pia

1 rkl kaa­ka­o­jau­het­ta

25 g voi­ta

1. Nos­ta kor­ke­a­reu­nai­seen kat­ti­laan ker­ma, so­ke­ri, sii­rap­pi ja sii­vi­löi­ty kaa­ka­o­jau­he. Kuu­men­na ai­nek­set ja se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri on täy­sin su­la­nut.

2. An­na se­ok­sen kie­hua koh­ta­lai­sel­la läm­möl­lä 20–30 mi­nuut­tia lie­den te­hos­ta riip­pu­en. Tof­fee on val­mis­ta, kun ti­pau­tat ti­pan se­os­ta kyl­mään ve­teen ja se jäh­met­tyy kiin­te­äk­si ja voit pyö­ri­tel­lä sii­tä pal­lon. Var­mim­min oi­ke­an koos­tu­muk­sen saat, kun mit­taat se­ok­sen läm­pö­ti­lan so­ke­ri­mit­ta­ril­la, eli kun se on 125 as­tet­ta.

3. Se­koi­ta ras­va val­mii­seen tof­fee­seen. Kaa­da seos lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun, noin 15 x 20 cm:n pik­ku­vuo­kaan ja nos­ta vii­le­ään. Kun tof­fee jäh­met­tyy, leik­kaa se an­nos­pa­loik­si te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Kää­ri pa­lat sel­lo­faa­niin ja säi­ly­tä tof­feet vii­le­äs­sä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min.